ULUSLARARASI BEYTÜŞŞEBAP VE MOLLA HÜSEYİN BATEVÎ SEMPOZYUMU BÜYÜK BİR KATILIMLA  GERÇEKLEŞTİ.
ULUSLARARASI BEYTÜŞŞEBAP VE MOLLA HÜSEYİN BATEVÎ SEMPOZYUMU BÜYÜK BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Şırnak Üniversitesi, Beytüşşebap Kaymakamlığı, Beytüşşebap Belediyesi ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla düzenlenen "Uluslararası Beytüşşebap ve Molla Hüseyin Batevî Sempozyumu" Beytüşşebap Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda çeşitli etkinliklerle düzenlendi.

Sempozyuma Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, Şırnak Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Yakup BASMACI, Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Milletvekili Esed muhammed Şerif  ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş'in yanı sıra yurtdışı ve bölge üniversitelerinden gelen bir çok akademisyen de katıldı.

Başkan Geliş konuşmasında 300 yıllık tarihi ve kültürel mirasa sahip olan ve ilk Kürtçe mevlidi yazan alim Molla Hüseyin Batevî  anısına düzenlenen bu uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu belirterek katılımcılara sonsuz teşekkür etti, Vefat eden Molla Hüseyin Batevî anısına Fatiha okutturdu.

Molla Hüseyin Batevî'nin hayatı ve eserleri, İlk Kürtçe Mevlit ve Kendisinden Sonraki Mevlitlere Etkisi ile Şırnak İli ve Çevresinde Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi gibi bir çok konu hakkında sunumlar gerçekleştirildikten  sonra Başkan Geliş tarafından katılımcılara plaket takdim edildi. Sempozyumun 2.gününde  Faraşin Yaylası ve Bate Köyü (Güneykaya) gezisi yapılarak sempozyum sona erdi.20.09.2014