“ÇARESİ  DEMOKRASİ OLAN BİR KONUNUN ÇARESİNİ  SİLAH VE GÜVENLİK BÜROKRASİSİNDE ARAMAYALIM.”
“ÇARESİ DEMOKRASİ OLAN BİR KONUNUN ÇARESİNİ SİLAH VE GÜVENLİK BÜROKRASİSİNDE ARAMAYALIM.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında TOBB Konferans Salonunda düzenlenen İstişare Toplantısı'na katılan Şırnak TSo Başkanı Osman Geliş burada yaptığı konuşmada “ Çözüm sürecinin biraz daha mecliste hızlandırılması ve meclis gündemine alınmasını sayın başbakanımızdan kabineden ve mecliste bulunan tüm milletvekillerinden daha hassasiyet ve önem vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında TOBB Konferans Salonunda düzenlenen İstişare Toplantısı'na Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yöneticileri  temsilcileri  ve Şırnak TSO Başkanı Osman GELİŞ' te  katıldı.

Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, burada yaptığı konuşmada şunları belirti.

Geliş, Yaşamını yitiren kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz. Eğitim, sağlık, ve vatandaşımızın malına canına zarar verenleri kınıyoruz. Hak arama modelinin hukuk devletine yakışır bir şekilde dile getirilmesini gerektiğine inanıyorum. Bizler Bosnahersek teki kardeşimiz - Kobane deki kardeşimizin de kardeşleri kardeşlerimizdir. Bizler bunun yanında tepkilerin tetiklenmesine sebep olan büyüklerimizin ve siyasi dilin yumuşamasını talep ve temenni  ediyoruz.  Ne o hal ne bu hal çözüme katkı sunmamıştır. Çözüme çözüm süreci katkı sunacaktır. 99 yılarında Bingöl de - 3 yıl önce Roboski ‘de son günlerde yaşanan olaylar çözüm sürecinin sekteye uğraması için yapıldığını görmekteyiz. Son günlerde dile getirilen yasaların içeriğini bilmiyoruz, Sayın Başbakanım değerli katılımcılar bölgemizde uygulanmayan hiçbir şiddet politikası kalmadı, bizler devletin gücünü vatandaşında  değil, devletin sevgi  ve sıcak şefkatiyle çözüm sürecinin hızlanmasını ve sivil  anayasanın hızlanmasının katkı sunmamız gerektiğine inanıyoruz. Kamu düzeni ve disiplininde olması gerektiğine inanıyoruz.Şiddetsiz bir iletişim bir yaşam dili olmasını temenni ediyoruz. Çaresi  demokrasi olan bir konunun çaresini  silah ve güvenlik bürokrasisinde aramayalım, bizler bunu yaşadık, yüce rabbim bunu yeni nesil'in yaşamasına izin vermesin, sayın başbakanım değerli katılımcılar bir gecede torba yasaları ve tezkere  çıkıyor, hepsinden daha önemli olan çözüm sürecinin biraz daha mecliste hızlandırılması ve meclis gündemine alınmasını sayın başbakanımızdan kabineden ve mecliste bulunan tüm milletvekillerinden daha hassasiyet ve önem vermelerini rica ediyoruz” dedi.

“IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİYLE DİYALOGU GELİŞTİRMELİ”

TSO Başkanı Geliş, “Son günlerde açılması planlanan sınır kapılarının açılması için hızlandırılması ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır.dedi. 13.10.2014