BAŞKAN GELİŞ ÇÖZÜM DOSYASINI CHP GENEL BŞK. SAYIN KILIÇDAROĞLU'na TAKDİM ETTİ.
 Çözüm süreci ve Bölgemizde son dönemlerde yaşanan olumsuz olaylar ile alakalı Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman GELİŞ ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Süleyman ÇAĞLI ile beraber CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sezgin TANRIKULU' nu ziyaret etti.

Başkan Geliş; Dünyadaki tehlike kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiç bir şey yapmayanların eseridir.dedi.

Mirasla hesaplaşmak değil helalleşmek istiyoruz.Bunu da içinde bulunduğumuz ve yaşadığımız birlik beraberlik projesine siyasi geleceği hesaba katmadan eşit ve kardeşçe yaşamanın yollarını birlikte aramaya başlamalıyız.

Artık içinde bulunduğumuz dönem bildiklerimizin yeniden tüm yönleri ile gözden geçirme dönemidir.Çünkü tarihin gerçeklerini kesinlikle tam ve gerçekçi olarak öğrendiğimizi söyleyemeyiz.Yıllardır yaşadığımız sıkıntılar karşılaştığımız sorunlar karşısındaki acizliğimiz bizlere tarihi yeniden şiddette başvurmadan hoşgörü ve doğal yollarla ortaya çıkan pek çok belge ve arşivle tartışıp gerçekleri bulma fırsatı sunmuştur.dedi.

Mantık çerçevesinde birlikte zorunlu değil gönüllü yaşamaya dair ne varsa söz etmeli,bugüne kadar aklın ezbere söyleyeceği her şeyi söylemişse ve sorunlar çözülmemişse ondan daha fazla beklenecek bir şey kalmamışsa aydınlığa kavuşmamış konuları ve gerçekleri de tartışmalıyız.

İnsanların varoluş koşullarına, inançlarına, düşüncelerine, yaşam farklılıklarına sağlıklı bir toplum için saygı çerçevesinde farklılıkları renklilik zenginlik olarak algılamanın yollarını bulmalıyız.

Sorunları kaba kuvvet, hakaret ve şiddetle değil,gönül dili hoşgörü ve siyasetle çözelim, şekillenmeyi kendimiz yapamazsak uluslararası konjonktür kendisine göre yapacaktır.

Sizden ricam eğer sözlerim iğneleyici keskin ve net eleştirilerim ile önerilerim ağır geliyorsa bu ağırlığı benim kusurum kabul edin.Ama bu sözler bir gerçeği hakikati içinde barındırıyorsa dikkate almanızı rica ediyorum. Zira topluma siyasete uygun sözler insana hoş gelir, aldatmak yalan yanlış uydurmak ve yağcılık kulağa ve gönle hoş gelir. Oysa gerçekleri saklamak acıyı uyuşturmak ve sizi oyalamak yerine hep beraber bu sorunu konuşup, yüzleşip, tartışalım istiyoruz.

Tarihin hiçbir döneminde insanlar içinde bulunduğumuz dönem kadar geçmişi göz ardı etmemiş ve gelecekle ilgili bu kadar karamsar olmamıştır. Gelişen olayların karşısındaki acizliğimiz, zayıflığımız birlik ve beraberliğimizi ciddi şekilde sarsmaktadır. Bunu çözmek birlik ve beraberlik projesini tüm siyasi aktörler ve vatandaşların elbirliği ile zorunlu değil gönüllü birliktelikle aşabiliriz.

Ortadoğu coğrafyasındaki hareketlilik hızlı ve kararlı bir şekilde ülkemizdeki sorunları acilen siyasetçilerin sivil toplum örgütlerinin vatandaşların gönül birliği hoşgörü çerçevesinde yeni Türkiye Anayasasının hazırlanması eşit bireyler olarak insanların varoluş koşullarına, inançlarına özgürlüklerine dokunmadan alınan ve verilen hakların lütuf ve zoraki tavizlerle değil barış ve huzur içinde yaşamanın yollarını aramalıyız.dedi

Başkan Geliş ve Başkan Çağlı sorunların çözümü ile alakalı dosyayı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sezgin TANRIKULU' na takdim ettiler.29.11.2014