TSO Başkanı Sn Osman GELİŞ Rûdaw TV'ye Katıldı.
 Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Osman GELİŞ Rûdaw TV'ye Katıldı.

TOBB TSO Konsey Bşk. Yrd. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borası Başkanı Ebubekir Bal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Demir, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Rûdaw TV Program sunucusu Maşallah Dadak’ın sorularını yanıtladı.

Diyarbakır Ticaret Borsasından canlı yayınlanan Ekonomik Özel programın da konuşan Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman GELİŞ, Barış sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda bölge ekonomisinin ciddi anlamda büyüyeceğine dikkat çekti.

Son 10 yılda katlanarak artan Türkiye – Irak/Kürdistan Bölgesi arasındaki  dış ticaret, çözüm süreciyle yeni bir ivme kazandığını anlatan Başkan Geliş,İş dünyası olarak ta bu süreçte en fazla yarar sağlayacak alanında sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerimize katkı sunacağına inanıyorum’’dedi.

Başkan Geliş; Son dönemlerde çözüm sürecine ciddi katkı sunan Irak/Kürdistan bölgesi yöneticilerine desteklerinden dolayı bölge oda başkanları adına çok teşekkür ederiz. Ama dinimizin emrettiği bir örneği dile getirmek istiyorum. dedi.

Peygamber efendimiz (sav) sahabeleri ile bir sohbetinde “ Namazdan, oruçtan ve sadaka’dan daha hayırlı bir iş olduğunu söyler. Sahabelerden heyecanla nedir, diye sorarlar peygamberimize (sav); bir yerde kardeş kavgası husumet ve büyük tartışmalı konulara katkı sunarak barıştırmak, uzlaştırmak bu hizmetlerden daha hayırlıdır, der.” Bu bağlamda çözüm sürecine katkı sunanları ne kadar hayırlı bir hizmet verdiklerini vurgulamak isterim. dedi.

Başkan Geliş, Habur Sınır Kapısı bölgemizin bacasız fabrikası ve can damarımız dır.dedi.

Habur’daki sıkıntılar, ulaşımdaki talep ve öneriler, Erbil OSB' deki iş camiasının yaşadığı sorunlar ve talepler, üniversiteler arası işbirliğinin önemine değinirken, yapılmasına başlanan 3 köprü için yetkililere teşekkür ederek, yapılması programlanan Uludere ve Silopi ilçelerimizdeki sınır kapılarının hızlandırılması için valiliklere yetki verilmesi son derece yararlı olacağını  ve valilikler arası ziyaretler de iş camiamıza ayrı bir heyecan kattığını söyledi.

Diyarbakır, Batman,Van, Şırnak Oda ve Borsa Başkanlarının katıldığı Ekonomik Özel Programın da Başkanlar Irak/Kürdistan bölgesi ile ticari ilişkilerini değerlendirdiler.21.12.2014