BÖLGE TİCARET VE SANAYİ ODALARI VE TİCARET BORSALARI BAŞKANLARININ KATILDIĞI
BÖLGE TİCARET VE SANAYİ ODALARI VE TİCARET BORSALARI BAŞKANLARININ KATILDIĞI "CİZRE'DE YAŞANAN OLAYLAR"LA İLGİLİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Osman GELİŞ "Bugün yumrukları sıkma günü değil, tokalaşma ve kucaklaşma günüdür. Bugün hesaplaşma günü değil, helalleşme günüdür." dedi.

Yapılan basın açıklamasında; Değerli Basın Mensupları,
Bugün Bölge Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsa Başkanları olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız.Bu Vesile İle Hepinizi Arkadaşlarım Adına Saygı İle Selamlıyorum.

27.12.2014 günü Cizre’de yaşanan provokasyon sonucu maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 5 vatandaşımızda yaralanmıştır.

Ülkemizde özellikle bölgemizde yıllardan beri açılan yaraların yerine,umutların yeşerdiği ve acıların dinmeye en yakın olduğu,toplumun tüm kesimleri tarafından destek gördüğü,kalıcı ve kesin bir barış için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğu bir barış sürecinden geçiyoruz.

Bu önemli barış sürecinde herkesin katkı yapması gerekirken,ilçemizde yaşanan menfur saldırılar, toplumun huzur ve güvenliğine zarar verecek yararı olmayan olaylar olup,barış özlemi içerisindeki tüm halkımızı derinden üzmektedir.

Barış ve huzurumuza yönelik her türlü hareket halkımızca tasvip edilmemektedir.

Öte yandan bu sürecin hızlandırılması ve sağlıklı bir şekilde yaşama geçmesi için çaba harcanırken,yaşanan bu olayda kaos ve korkunun bölgeye tekrar hakim olması amaçlanmıştır.

Bu olayların yaratacağı sonuç hiçbir kesime yaramayacaktır. Aksine barış sürecinin, kendi mecrasında akmasına engel olacaktır.

Toplumsal dayanışmaya,birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu önemli barış sürecinde yararlı olmayan ve hiç bir amaca hizmet etmeyen olaylar karşısında duyarlı,sorumlu,birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye,sivil inisiyatif olarak toplumun tüm kesimlerini bu sürece katkı sunmaya davet ediyoruz.

Barış süreciyle birlikte filizlenen barış ortamını bozmak isteyen karanlık güçler, her seferinde sahneye çıkıp,bölgemizi hedef alarak çatışmaların çıkmasına neden olmakta,barış süreci ile ilgili umudun ve beklentilerin azalmasını,kirli tezgahlar kurarak ve çeşitli oyunlar oynanarak süreci sabote etmek istemektedirler.Bu anlamda süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir.

Bu oynanan kirli oyunlara kimsenin itibar etmemesi ,tarafların Sabırlı sağduyulu metanetli davranmaları bu tür provokasyonların boşa çıkarılması noktasında önemli olacağını düşünüyoruz.

İlçemizde işlenen bu cinayetler sürece dönük büyük bir provokasyondur. Yeni ve daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha uyanık ve daha dikkatli olması gerekir.

Sorumlular bulunmalı, olay aydınlatılmalı, provokasyonun müsebbibi kim olursa olsun, açığa çıkarılmalıdır.

Barış sürecinde gelinen nokta umut vericidir.Bu aşamada, bir kısım olayları kurcalamak isteyen kötü niyetli insanlar olabilir.Ama umudumuzu yitirmeden sürece sahip çıkmak hepimizin görevidir.
Dileğimiz bir daha bu tür provokasyonların neden olduğu çatışmaların ve can kayıplarının olmamasıdır.

Tüm siyasi gruplar ve partilere mensup insanların vereceği mesaj ve alacağı inisiyatifler çok önemlidir. Burada tüm sorumlu tarafların buna hassasiyete dikkat etmesi gerekir.

Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Barış sürecini sekteye uğratacak her türlü şiddeti kınadığımızı ve sorumlu taraflara itidal çağrısı yaptığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası
Diyarbakır Ticaret Borsası