TSO BAŞKANI GELİŞ, KAYBEDENİ OLMAYAN BİR SÜREÇ BAŞLIYOR
 Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Geliş, Diyarbakır'daki nevruzda okunan mektubu çözüm süreci açısından olumlu ve katkı sunacağına inanıyoruz. dedi.

Kaybedeni olmayan bir süreç başlıyor. Bu açıklama anlamlı ve olumlu diyen Geliş, bundan sonra siyasilerin kendi sorumluluğunu yerine getirmesi, iş adamları ve yatırımcıların da istihdam yaratması gerektiğini ifade etti. Süreçten umutlu olduklarını vurgulayan Geliş, "Bu çağrı ile herkes kazanacak. Bu işin siyasi olarak desteklenmesi ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin geleceği için son derece önemli" şeklinde konuştu. Önümüzde ki seçimin sürece zarar vermemesi için bütün siyasi temsilcilerin kin ve nefret yerine, sevgi ve gönül dilini kullanmalarını bekliyoruz. Gelecek seçim değil, gelecek nesil çok daha önemlidir. Birliğin olduğu yerde bereket, Ayrılığın olduğu yerde azap vardır. Bu bağlamda birliğin ve beraberliğin en fazla ihtiyaç duyulduğu dönemdeyiz.” Dedi.

Son 30 yıldır bölgemizde sorunların şiddeti devre dışı bırakarak diyalog ve müzakereyle çözülmesi için silahların devre dışı bırakılması önemlidir. Bu çerçevede iyi niyetli, samimi kararlı bir şekilde tüm kesimlerin sürece sahip çıkması ile var olan sorunların çözümü kolaylaşacak ve bu anlamda temel hak ve özgürlükler daha da gelişecektir.
Barış ve huzur ortamını korumanın, kardeşliği, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin ve bu yolda samimiyetle gayret göstermenin geleceğimiz adına, hepimizin sorumluluk taşıması gerektiğini vurguladı.

Başkan Geliş; Gelecek hepimizin ortak gelecek için hep beraber katkı sunalım, güzel gelecek hepimiz için önemli olduğunu ve  kaybedeni olmayacaktır. Süreç bölgemizin ekonomisini, sosyal, kültürel değerlerimize ve  turizm  açısından son derece şahlanacak ve istihdama da çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Geliş; “Tüm samimiyetimle bu çağrının, ülkemiz ve milletimiz için gerçek manasıyla, kardeşliğimizin ve umutlarımızın yeşermesine vesile olmasını diliyorum.”Dedi

21.03.2015