TSO BAŞKANI GELİŞ, TOBB 8. TİCARET VE SANAYİ ŞURASINDA ŞIRNAK'IN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

81 ilin oda-borsa başkanları illerindeki en önemli  sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümete aktarma fırsatı buldu. ​

Şura’ya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Şırnak Ticaret ve Odası Başkanı Osman Geliş ile Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı 'da katıldı.

TSO Başkanı Geliş, konuşmasında; Şırnak'ın sorunlarını aktardı, Çözüm sürecinin sekteye uğratılmadan hedefe başarıyla ulaştırılması noktasında; Umudumuz ve geleceğimiz olan barış ve kardeşlik projesine katkı sunan, emek veren, herkese HZ Nuh'un sabır ve metanetini diliyorum.Bu süreçte önemli olan haklı veya haksız olmak değil, çünkü bu kavganın kazananı yoktur, ya kaybederiz yada daha çok kaybederiz. dedi.

Habur sınır kapısına yeni yapılacak olan  3 köprünün hızlandırılması, Uludere Gülyazı Sınır Kapısının açılması, Yapımı süren yollarımız Şırnak - Cizre, Şırnak - Siirt, Şırnak - Van karayolunun bitirilmesi ve Şırnak - Hakkari yolunun yapılması için yatırım programına alınması talep ederek,  ulaşımdaki sitemlerini de dile getirdi. Madencilik sektörünün önündeki engellerin kaldırılması durumunda hem ülke ekonomisine hem de  ilimizin istihdamına katkı sunacaktır. dedi.

Irak bölgesel Kürt yönetimi ile diyalogların geliştirilmesi neticesinde ülkemizin ve bölgemizin ekonomisi canlanıp, işsizlik ciddi anlamda azalacaktır. İnanç ve Dağ Turizmi, Tarım ve Hayvancılığın desteklenmesi konularını dile getiren Başkan Geliş, yapılacak bu yatırım ve çalışmaların ilimiz  ekonomisine ve istihdamına son derece katkı sağlayacağını vurguladı.08.04.2015