DİKA ŞIRNAK MERKEZ VE İLÇELERİNE KENTSEL VE ÇEVRESEL ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN DESTEK VERİYOR.

Valimiz Sn Ali İhsan SU başkanlığında yapılan Dicle Kalkınma Ajansının 2015 yılı Haziran ayı yönetim kurulu toplantısı, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn Osman GELİŞ'in katılımıyla Mardin Hilton Garden Inn Otelde yapıldı.

Toplantıda, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik desteğiyle yürütülen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması (GAP-YEEV) projesi kapsamında bölgesel ortak çağrı programı yöntemi görüşüldü. Ayrıca çıkılması planlanan Sanayide Enerji Verimliliği Mali Destek Programı hakkında görüşmeler gerçekleşti.

Başkan Geliş; İlimiz ve ilçelerinde 2014 Yılı Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan başarılı proje listelerini Genel Sekreterlik görüşleri ile birlikte kurul’a sunularak onayladık, Başarılı projeler arasında Şırnak Merkezde 2, Silopi ilçemizde 1, İdil ilçemizde 1 ve Beytüşşebap ilçemizde de 1 tane olmak üzere toplamda 5 adet proje destek alacak olup, ilimiz ve ilçelerine hayırlı olmasını diledi.17.06.2015