BAŞKAN GELİŞ, HÜKÜMET SÜRECİ BUZDOLABINDAN ÇIKARSIN, PKK SİLAHLARI BUZDOLABINA KOYSUN.Dedi.

MECLİSE SORUMLULUK VERELİM, SÜRECİN ÇİMENTOSU OLSUNLAR.Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ankara' da Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı düzenlendi, Toplantıya Başbakan Yardımcısı Cevdet YILMAZ, TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Bölge Oda ve Borsa Başkanları ve Şırnak TSO Başkanı Osman GELİŞ te katıldı.

TSO Başkanı Geliş Konuşmasında, Hükümet süreci buzdolabından çıkarsın, Pkk silahları buzdolabına koyması gerektiğini vurguladı. Herkesimin biran önce ülkenin birlik ve beraberliğine katkı sunmasını gerektiğini ve mevcut ortamında hiç bir şekilde sürdürülebilir olmadığı herkes tarafından müşaahade edilmektedir. Bölgemizde 30 yıldır uygulanmayan hiçbir şiddet politikası kalmadı, bu ortamın çözüm mercii meclis olmalı dedi. Ülkemizin 81 ilinin kanaat önderleri de bu işten mesuldürler ve sorumluluk almalıdırlar. Milletin vekalet verdiği meclisteki bütün siyasi partilerin ülkemizin bu önemli konunun mecliste biran önce gerçek sorumluluklarını alıp, ülkenin çimentosu olması gerektiğine inanıyoruz. Bu çözümsüzlüğü kimin yarattığını aramamız, geleceğimize katkı sunmaz. Herkesimin daha duyarlı, kucaklayıcı, şiddetsiz bir ortamın tesis edilmesi için siyasilerimizin tatlı bir dil ve üslup kullanmalarını rica ediyoruz.dedi.

Başkan Geliş; Meclisin çözümsüzlük değil, çözüm yaratması gerektiğini vurgulayarak, Gün komşuna sarılma günüdür, Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e, Alevi'nin Sünni'ye, Sünni'nin Alevi'ye el uzatma günüdür. Her kesim masaya oturup çaba sarf ederse, barış uzak değil yarındır. Biz gençlerimizin ölmesini, annelerimizin ağlamasını, bacılarımızın haykırışlarını artık duymak istemiyoruz. Burada bir mermi patlıyor, Tekirdağ’daki bacım, Manisa’daki annem ağlıyor. Bu sesi herkesin dinleyip, Silahların biran önce susturulup, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekişmesini istiyoruz. Dedi.15.09.2015