BAŞKAN GELİŞ, SAYIN BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NA ÜYELRİMİZİN BORCLARININ YIL SONUNA KADAR ERTELENMESİNİ TALEP ETTİ.

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ SAYIN OSMAN GELİŞ VE CİZRE TSO BAŞKANI SAYIN SÜLEYMAN ÇAĞLI, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU, İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA İŞKUR İLE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) ARASINDA "ODA VE BORSALARDA İŞKUR HİZMET NOKTASI KURULMASI PROTOKOLÜNÜN TOBB İKİZ KULELERDEKİ İMZA TÖRENİNE KATILDI.

Törenden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU ile Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman GELİŞ, Cizre TSO Başkanı Sayın Süleyman ÇAĞLI Sokağa çıkma yasağı nedeni ile uygulanan mücbir sebep halinin uzatılması konusunda görüşme yaptı.

Görüşmede Şırnak il merkez ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylar nedeniyle,yapılması gereken beyanlar mücbir sebep kapsamına alınmış ve yapılması gereken beyan ve ödemeler 30.11.2016 tarihine kadar ertelenmiş idi.

Ancak,Şırnak ilimizde sokağa çıkma yasağı 14.11.2016 tarihinde kaldırıldığından mücbir sebep kapsamında olan tüm beyan ve ödemeler bu süre içerisinde yerine getirilememiştir.

İlimiz ve ilçelerimizin durumu göz önünde bulundurularak mücbir sebep süresinin ve 6736 sayılı yasa gereği yapılması gereken işlemler ve verilmeyen belgelerin mükellefler ve meslek mensupları tarafından sağlıklı yapılabilmesi için, Söz konusu mücbir sebep halinin 2017 yılı sonuna kadar uzatılması, işletmelerimize rahat bir nefes aldıracaktır.

Bunun üzerine Sayın ÇSGB Sayın Müezzinoğlu önümüzdeki gönlerde durumu değerlendirmek üzere Bakan Yardımcısı Sayın Orhan YEGİN ve ilgili genel müdür ve daire başkanlarının bölgeye geleceğini söylediler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, Odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü İmza törenine, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu,Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman GELİŞ, Cizre TSO Başkanı Sayın Süleyman ÇAĞLI'nın yanı sıra İŞKUR Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali Özkan ve 81 ilin İŞKUR il müdürleri katıldı.