ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKAN YARDIMCISI SAYIN ORHAN YEGİN ODAMIZI ZİYARET ETTİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Yeğin, SGK Genel Müdür Yardımcısı Savaş Alıç, İş-Kur Denetim Birim Başkanı Cihat Demiralp, çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında Odamızı ziyaret ederek, STK temsilcilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Osman GELİŞ, Sokağa çıkma yasağı nedeni ile uygulanan mücbir sebep halinin uzatılması için talepte bulundu.

Görüşmede Şırnak il merkez ve ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylar terör olayları nedeniyle, işyerleri yıkılan esnaflarımızın SGK prim borçlarının tamamen silinmesini talep etti.

İlimiz ve ilçelerimizin durumu göz önünde bulundurularak mücbir sebep süresinin ve 6736 sayılı yasa gereği yapılması gereken işlemler ve verilmeyen belgelerin mükellefler ve meslek mensupları tarafından sağlıklı yapılabilmesi için, Söz konusu mücbir sebep halinin 2017 yılı sonuna kadar uzatılması, esnaflarımıza rahat bir nefes aldıracaktır.dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sayın Orhan YEGİN,  Bu sorun ve taleplerinizi çözme noktasında çalışma yapacaklarını ve en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Başkan GELİŞ, heyete Gemi maketi ve bal ikram etti.21.01.2017