BAŞKAN GELİŞ,  DİKA VE KOSGEB GİRİŞİMCİLERİNE SERTİFİKA DAĞITTI.
BAŞKAN GELİŞ, DİKA VE KOSGEB GİRİŞİMCİLERİNE SERTİFİKA DAĞITTI.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Dicle Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şırnak Vali yardımcısı Ali Arıkan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, KOSGEB Şırnak Hizmet Merkezi Müdürü Eşref Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve sertifika alacak olan  kursiyerler katıldı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan TSO Başkanı Osman Geliş, bu girişimcilik sertifikalarının gençlerimize verilen önemi ve meslek sahibi olmaları, meslek sahibi olduklarında da önlerine çıkacak engellerin gerek maddi gerek manevi açacağını söyledi. Geliş, “Biraz daha bu girişimcilik sertifikalarının gençlerimize verilen önemi ve meslek sahibi olmaları için çoğaltmamız gerekiyor. Meslek sahibi olduklarında da önlerine çıkacak engellerin gerek maddi gerek manevi hem işlerinin ehli olmaları için sertifikalarını almaları hem de ilerde yapacakları projelerden KOSGEB’in imkanlarından faydalanmaları için biz onları yönlendirmeliyiz. Bizler bu sertifikaları gerek KOSGEB, gerek ajans olarak bunlara çok ciddi önem veriyoruz. Bu konulardaki katkılardan imkanlardan yararlanmaları için daha fazla etkinlikleri çoğaltmak istiyoruz.

Başkan GELİŞ, Esnaflarımıza sıfır faizli toplamda 10 milyon 800 bin tl kredi desteği ve Girişimcilik sertifikaları geri dönüşümsüz hibe olarak 240 bin TL destek sağladık.

Özellikle Batman, Mardin, Siirt, Şırnak’ta 18-29 yaş arası gençlerimize özellikle kadın girişimcilerden oluşmasını önemsiyoruz. Ben buradaki katılımlardan dolayı kadın ve genç kız kardeşlerimize bu konuda ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından kursiyerlere, girişimcilik sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.06.04.2017