BÖLGE ODA VE BORSA BAŞKANLARINDAN HÜKÜMETE ORTAK ÇAĞRI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) bir araya gelen Doğu Anadolu  ve Güneydoğu bölge Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ile Borsa Başkanları Hükümette çağrıda bulunarak, Şırnak ve Hakkari'nin il kalması için ricada bulundular.

TOBB'un bölge odaları ile yaptığı toplantı sonrasında bir araya gelen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ile Borsa başkanları Şırnak ve Hakkari'nin il statüsünü koruması için basın açıklamasında bulundular.

Bölge TSO ve Borsa Başkanları adına açıklamada bulunan  Van TSO Başkanı Nejdet Takva; "Son zamanlarda gerek sayın Cumhurbaşkanımızca gerekse Hükümetimiz tarafından zaman zaman Şırnak ve Hakkari illerimizin il statülerinin geri alınarak yerlerine Yüksekova ve Cizre ilçelerinin İl yapılacağı gündeme getirilmektedir. Tabiki biz hükümetimizin böyle bir tasarrufla başka İller veya İlçeler oluşturulmasına kesinlikle karşı değiliz tam aksine çünkü il demek daha çok imkan demek daha çok alternatif demektir. Bu nedenle Ülkemizin en ücra köşesinde yaşayan her bir vatandaşımıza daha kaliteli hizmet götürülmesi açısından böylesi bir projeye her zaman destek olmaya hazırız. Ancak Hükümetimizce böyle bir tasarrufta bulunurken bir tarafta mağduriyet diğer tarafta sevinç yaratarak değil tam aksine, Ülkemizin bugün yaşamakta olduğu bu zor dönemde birbirimize daha fazla kenetleneceğimiz adımların atılmasını sağlamak ve neticede hepimizin birlikte sevinebileceğimiz bir sonucun yaratılması elzemdir" dedi.

Şırnak ve Hakkari'nin İl Statülerinin değiştirilmesi ile birlikte yüz binlerce insanın travma yaşayacağının altını çizen Van TSO Başkanı Takva şöyle konuştu, "Bu nedenle böyle bir karar alınmadan önce bu illerimizin merkezlerinde yaşamlarını devam ettirmekte olan yüzbinlerce vatandaşımızın yaşanacak olası maddi manevi kayıpların yanında işsizlik çaresizlik ve umutsuzlukla birlikte yaşanacak iç göçle beraber sosyal travmaların acıların yaşanması kaçınılmazdır"

Başkan Tavka; "Bundan dolayı bizler Bölge Ticaret ve Sanayi Odaları/Ticaret Odaları/Sanayi Odaları ve Borsa odaları olarak yukarıda dile getirilen hususlar nedeniyle Eğer başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hükümetimizin böyle bir projesi veya çalışması varsa bunun tekrardan gözden geçirilmesi ve insanlarımızın ortak paydada sevinç ve mutlulukları üzerinde bina edilmesi ortak talebimizdir" dedi.

Yönetim Kurulu  Başkanımız Osman Geliş ise; "Tüm bölge odalarının oda başkanlarına Hakkari ve Şırnak İlimizin İl Statüsünün korunması için göstermiş oldukları çaba ve gayretlerden dolayı Şırnak Halkı adına kendilerine sonsuz teşekkür eder, Hükümetimizin de bu çağrımıza olumlu karşılık vermesini temenni ediyorum"

Basın açıklamasına destek verenler, Van TSO Başkanı Nejdet Takva, Diyarbakır TSO Başkanı  Ahmet Sayar, Birecik TSO Başkanı Müslüm Acar, Bingöl TSO Başkanı Mahmut Ayas, Muş TSO Başkanı Fatih Cengiz, Bitlis TSO Davut Tezcan, Ağrı Tso Başkanı Saim Alpaslan, Iğdır TSO Başkanı Kamil Arslan, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MardinTso Başkanı M. Ali Tutaşı, Iğdır Ticaret Borsası Serhat Kumtepe, Batman TSO Başkanı Abdulkadir Demir, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Hakkari Tso Başkanı Servet Taş, Ardahan TSO Başkanı Çetin Demirci, Siirt TSO başkanı Güven Kuzu, Tunceli Tso Başkanı Yusuf Cengiz, Adıyaman Mustafa Uslu ve Şırnak TSO Başkanı  Osman Geliş..06.07.2017