BAŞKAN GELİŞ, (AHİLİK) ESNAF BAYRAMINI KUTLADI.
 Şırnak’ta Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Yatman, Şoförler Odası Başkanı Muhyettin Caner, Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Havzullah Memduhoğlu, Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıddık Öğmen, Tügva Başkanı Fırat Som ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı Ahilik haftası programı kapsamında makamında ziyaret etti.

Daha sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.Program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sonra erdi.

Program Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikle devam etti. Buradaki programa Şırnak Valisi Mehmet Aktaş,Şırnak Belediye Başkan V. Turan Bedirhanoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektör vekili Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcısı Adem Ergül,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve esnaflar katıldı.

Burada yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağı’na plaket ve başarı belgesi verildi. Şiir Kompozisyon ve Resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş; “Ülkemiz genelinde ahilik haftası her yıl ekim ayında kutlanmakta olup, Ahilik haftasını bugün ilimizde siz değerli esnaflarımızla kutlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız” dedi.

Ahilik’in kültüründen söz eden Başkan Geliş; “Ahilik; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğimiz; yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Dileğim odur ki bir daha ki Ahilik Haftası kutlamalarına kadar Esnaf ve Tüccar kardeşlerimizle çok daha iyi şartlarda ve güzel günlerde beraber oluruz.

Başkan Geliş, Esnafın sorunlarının giderilmesi ve zarar ziyanların ödenmesi iş camiamıza ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Başkan Geliş; İlin Çırağı seçilen Gülistan Katar'a hediyesini İl valisi sayın Mehmet Aktaş ile beraber takdim ettiler.

Tüm çalışanların, esnaf ve iş camiamızın "AHİLİK HAFTASI" nı kutlar, yılın ahisi seçilen Esnaf kardeşimizi tebrik eder, bu vesileyle esnaflarımıza bereketli bol kazançlı günler dileriz. dedi.18.09.2017