BAŞKAN GELİŞ; GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARINI TÖRENLE VERDİ.
Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı ve KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Geliştirme ve destekleme idaresi Başkanlığı KOSGEB Şırnak İl Müdürlüğünün Ortaklaşa Düzenlediği Girişimcilik Kursunu tamamlayan 90 kişiye Şırnak Ticaret Sanayi Odası Konferans salonunda Düzenlene törenle sertifikaları verildi.

Girişimcilik Kursunu tamamlayan 90 kişiye Sertifikalarını Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, KOSGEB Müdürü Eşref çakar ŞTSO sicil Müdürü Mehmet Geçgel ve Misafir Öğretmeler tarafından verildi.

Şırnak Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı ve KOSGEB Müdürlüğünün ortaklaşa Düzenlediği Girişimcilik Kursu Sertifika töreninde konuşan TSO Başkanı Osman Geliş; Öncelikle İlimizde Yaşanan talihsiz olayın 7 Kardeşimizin kaybetmenin üzüntüsünü sizlerle paylaşmak istiyorum.Yüce Rabim Mekanlarını cennet olsun Ailelerine Sabır versin bir deha’da ilimizde böyle bir  olay yaşanmasın temennisinde bulunuyorum, Öğretmen Arkadaşlarımız  bu sabah beni ziyaret etti. Maalesef bu talihsiz olayı yaşadık ama bu talihsiz olay oldu diye biz Madenciliği de unutamayız, Madenciliğin İlimizin geleceği olacağına inanıyorum tedbirlerimizi artıracağız, iş Güvenliğini, Sosyal güvencelerini tekrar ön plana sereceğiz, Türkiye ve Dünyada olan madencilik sektörünün nasıl yapıldığını nasıl iş  güvenliğini iş kazlarına karşı  nasıl tedbir alındığını nasıl bir araçta emniyet kemerini bağlıyorsak biz bu sektöre  de emniyet kemerimizi bağlayıp iş kazalarını riskini azaltıp önümüze bakacağımız tek yön tabiî ki işsizlik en büyük sıkıntı bu gün bazı arkadaşlarımız bir güvenlikçi olmak için can atıyor ama onun dolgun ücretle gelip  madencilikte  çalışmıyor. Madenciliğinde 12 yılda emekli olma garantisi var bugün ben Somada Zonguldak ‘ta bu sektörü  merak ettiğim için geziyorum. İl Olarak gençlerimizin bu meslek beğenme iş beğenme bazı konularda onlar fedakarlık yapıp sahaya inmelerini Güzel kardeşlerimiz den rica ediyorum, mesleki ve teknik okullara rağbet gösterip kalorifer, tesisat,  mobilya, aşçılık, kuaförlük ve elektrik alanlarında kendilerini geliştirip meslek sahibi olmalarını istiyoruz. Bugün en ufak bir arızada bile tamir için çevre illerden çağırmak zorunda kalıyoruz.  Yüce rabim madenciliğe öyle bir vasıf vermiş ki oradaki ölülere Şehit Mertebesini vermiş çünkü kendi çocuklarının rızkı için gidip orada çalışıyor, ekmeği için çalışıyor, o  çocuklarını eğitmek,  okutmak, için çalışıyor bunlar çok önemli konulardır. Ben genç kardeşlerimiz  birazda  Madencilik sektörü üzerinde kendi kafalarını yormalarını ve sahaya inmelerini bekliyorum yüce Rabim bu kardeşlerimin Alillerine sabır versin.dedi.

Başkan Geliş; KOSGEB - Ticaret ve Sanayi Odamızın,  kalkınma Ajansının Bazı Aktiviteleri oluyor.destekleri oluyor.Özelikle Genç ve Kadın girişimcilere yönelik programları oluyor biz bunları yeterince anlatamıyoruz, binamızda Kalkınma Ajansı KOSGEB Ticaret Sanayi Odası olarak ta bunu sekretaryasını yapmaktan gurur duyuyoruz. Bize geldiğinizde üzerimize düşen he şeyi  yapmaya hazırız 2017 yılında 5 adet kurs düzenledik bunlardan 150 kardeşimiz sertifika aldı. 54 kardeşimizde girişimcilik sertifikasından yaralanarak iş yerlerini açtı, ben  bu kardeşlerime ticari hayatlarında başarılar diliyorum ama bunu daha fazla olmasını bekliyoruz. Bu kardeşlerimin de sertifikalarının  hayırlı  ve uğurlu olmasını diliyorum ömür boyu başarılar diliyorum “ dedi.