EKONOMİ BAKANLIĞI HEYETİ İLİMİZİ ZİYARET ETTİ.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş ile Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı Habur Gümrük Kapısında denetim ve istişarelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu ve Müdür Yrd. Hakan Kızartıcı, Vali Mehmet Aktaş’ı ziyaret etti.

Habur Gümrük Kapısında denetim ve istişarelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Sayın Zafer SOYLU ve Müdür Yrd. Sayın Hakan Kızartıcı ile görüşen Odamız Yönetim Kuru Başkanı Osman Geliş ile Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı Şırnak’taki ihracatçıların karşılaştığı sorunları dile getirdiler.

Şırnak’ta yapılan istişarelerin ardından heyet Habur Mülki İdare Amiri Ümit Altay makamında ziyaret etti.

Yapılan görüşmeler sırasında Başkan Geliş ve Başkan Çağlı, Şırnak ve ihracatçıların sorunlarını dile getirdiler. Habur Gümrük kapsından 3’üncü köprünün açılıp yolcu salonuna tahsis edilmesini istediler.

Başkanlar; başlıca sorunları şu şekilde sıraladılar; Irak Gümrüğünde alınan Yüksek Gümrük vergilerinin düşürülmesi, SGS diye tabir edilen Kalite Kontrol Belgesinin 5ile 7 gün gibi geç bir sürede verilmesinin, İhaleyi alan tek firmanın yetersiz kalmasını. Irak İçerisinde İhracatçı ve Şoförlerin karşılaştıkları sorunlar. Özellikle Un beyannamelerinin İpek yol gümrük Müdürlüğünde açılması  talep ettiler.

Şırnak ve Cizre TSO başkanları taleplerini yazılı olarak ta gelen heyete verdiler ve bu sorunların biran önce çözülmesini talep ettiler.

Heyet sorunları çözmek için seferber olacaklarını aktardılar.