ŞIRNAK’TA “İSTİHDAM VE YATIRIM OLANAKLARI” PANELİ DÜZENLENDİ.
 Ticaret ve Sanayi Odamız, Dicle Kalkınma Ajansı, Şırnak Üniversitesi ve Güneydoğum Derneği işbirliği ile “Şırnak’ta İstihdam ve Yatırım Olanakları” paneli düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Şırnak Vali Yardımcısı Adem Ergül, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş, Şırnak Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şırnak’ta İstihdam ve Yatırım Olanakları Panelin açılış konuşmasını yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Dicle Kalkınma Ajansı olarak kuruluş amacımız istihdamın geliştirilmesi, potansiyelin bulunabilmesi, bölgeler arasındaki eksiğin ortadan kaldırılmasının hamlelerini bulabilmek. Burada Şırnak dört ilimizden TRC3 bölgesinde hiç kuşku yok ki bir tık önde. Çünkü Türkiye’nin en genç nüfusu burada. Ama maalesef ki Türkiye’nin en genç nüfusu göç eden bir noktada. Bununla beraber bu panelde bunları tartışacağız” dedi.

Odamız yönetim kurulu Başkanı Osman Geliş, “İlimizin yatırım fırsatları ve özellikle istihdam sorunları üzerinde bir panel düzenlendi. İki yıl önce Şırnak’ta konuşulan çukurlar, hendekler bugün öyle bir noktaya geldik ki yerini üniversitemizin konferans salonunda gençlerimize nasıl olanaklar sağlarız, iş alanlarına çekeriz konusuna bıraktı. Buna katkı sunmak için canı gönülden hazırız. Gelişmemizde bize en fazla bizi yönlendirecek, bizi doğru kanalize edecek en büyük grup işsizliğin ve istihdam olanaklarının bu konuda güzel örneği Vizyon 23 Çalıştayı üzerinedir. Herkese katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Şırnak Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ise, “İş, istihdam olunca üniversite elinden gelen her şeyi yapıyor, çok güzel çalışkan bir ekibimiz var. Bu panelde özellikle katkıda bulunan tüm kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Girişimci esasında hayal ettiğini icraata dönüştüren kişidir. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz. İnşallah bu panelin sonunda da istihdam ile ilgili güzel şeyler çıkacak. İstihdamı arttırmaya çalışacağız” diye konuştu.

Toplantı bitiminde panelin bir çıktısının olmasını arzu ediyoruz diyen Altındağ, “Çünkü toplantı bittikten sonra belki de büyük projelerde kullanılabilecek, fizibilite olabilecek çıktılara ulaşacağız. Bu anlamda bugün ajans bu tür etkinlikleri herkesle, kamuyla, özel sektörle STK’larla kısacası istihdamın ön planda olduğu, iş imkanlarının arttırılabileceği tüm noktada ajansın bulabilme ihtimali var. Her konuda birlikte çalışma kültürü bizi motive eder. Bizim göremediğimiz açıyı veya sizin göremediğiniz açığı birbirimize söyleyebiliriz” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve TSO Başkanımız Osman Geliş birer sunum yaptı.
Daha sonra panel soru-cevap ve değerlendirme kısmı ile sona erdi.27.03.2018