BAŞKAN GELİŞ, IRAK - TÜRKİYE İŞ FORUMUNA KATILDI

TİM ve DAİB öncülüğünde Irak -Bağdat' ta düzenlenen Irak - Türkiye iş formuna Şırnak'tan yoğun katılım sağlandı. İş Formuna T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ak Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Geliş, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği DAİB Başkanı Ethem Tanrıverdi, DAİB Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı, Şırnak DAİB yetkilileri Mehmet Taşkın, Şebap Taşkın ve iş insanları katıldı.

Forum da Irak ile Türkiye arasında iş anlaşması protokolü imzalanırken T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; Irak lı yetkililer ile sınır kapılarının çoğaltılması konusunda mutabakata vardıklarını ve SİLOPİ OVAKÖY SINIR KAPISININ açılması için çalışmaları hızlandıracaklarını açıklarken T.C. Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ise Musul başkonsolosluğunun tekrar açılması ve Musul havalimanının rehabilite edilmesi için çalışmalara ve görüşmelere başladıklarını ifade etti.

Başkan Geliş; Bölgede yapılan ihracatın artması, İhracatçılarımızın sorunları, Gümrük kapısında giriş ve çıkışların hızlandırılması, Alınan yüksek vergiler, Kalite kontrol firmasının yaşattığı problemleri ve Silopi iç gümrükleme de yapılan işlemlerde Buğday unu ile meyve, sebze ihracatında devlet teşviğinin tekrar verilmesini talep etti.20.06.2019