AHİLİK HAFTASI KUTLANDI.
 Şırnak’ta 32’inci Ahilik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Geliş ve beraberindeki heyet ile birlikte Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan'ı ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka'yı makamlarında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında plaket takdimi yapılarak Ahilik Haftası ile ilgili toplantı yapıldı.

Valilik ziyaretinin ardından Ahilik Haftası programı Şırnak Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk anıtına Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Geliş çelenk sunumu ile başladı.

32’inci Ahilik Haftası programı Şırnak TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde devam etti. Okul bahçesinde folklor ekibi ile karşılanan protokol üyeleri, Vali ve beraberindekiler halaya eşlik ederek, uzun bir süre halay çektiler. Ardından okulun konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden programda Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tamer Bılacan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Oda Başkanları, Kurum Müdürleri ve Esnaflarımız katıldı. Burada yılın ahisi Müslüm Esin'e Valimiz Ali Hamza Pehlivan, yılın kalfası Murat Özdemir'e Belediye Başkanımız Mehmet Yarka, yılın çırağı Halime Zeyrek'e plaket ve başarı belgesini Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Geliş takdim ettiler. İlçelerimizde seçilen esnaflarımıza ise Vali Yardımcısı Fatih İzmir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Heşar Haşimoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Bölge Komutanı Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tamer Bilecan takdim ettiler.

Başkan Geliş yaptığı konuşmada; “Ahilik; din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir. Ahilik; zengin-fakir ayrımı yapmaz. Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilik’te bir ahlak kuralıdır. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalıdır. Ahilik düşüncesinin kurulduğu Ahi Birlikleri'ni batıdaki ve doğudaki benzer teşkilatlardan ayıran özellik, din adamlarının da devlet adamlarının da Ahiler üzerinde herhangi bir etkisinin olmayışıdır. Bunun sonucu olarak Ahilik, sivil toplum kuruluşlarının en eski modelidir. Ekonomik ve sosyal hayatın düzenlenmesi ilkesiyle yola çıkılan ahilik sayesinde yüzyıllardan beri örnek varlığını sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olan esnaf ve sanatkârlar arasındaki birlik ve dayanışma bu bakımdan çok önemlidir. Bu birlik ve dayanışmayı sağlayan sisteme her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Halkın huzur ve barışı için ahilik öğretilerine sahip çıkan Ticaret ve Sanayi Odalarına, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarına büyük görevler düşmektedir ve bu yüzden bu kurumlarımız çok önemlidir.

Başkan Geliş; 2015 - 2016 yılında Bölgemizde ve ilimizde kazılan çukur ve hendek terörü Esnaf ve camiamızı felç etmiştir. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz son dönemlerde ekonomik daralım ile karşı karşıya kalmıştır. Vergi ve SGK borçlarının terkini mümkün olmasa da uzun süreli taksitlendirilmesi için başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün temsilci ve yöneticilerimizle takip etmekteyiz. İnşallah en kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara karşı bizler birbirimize destek olup, kenetlenerek aşabiliriz. Bizim bizden başka kimsemiz yok, bugün her günden daha fazla birbirimizin moral motivasyonuna katkı sağlamak, sevgi ve saygı çerçevesinde birbirimizi incitmeden sorunların aşılması için istişarelerle çözüm bulma günüdür. Esnaflarımız için yapılan iş yerlerinin biran önce teslim edilmesini talep ediyoruz. Eksik inşa edilen iş yerlerinin de bir AVM ile çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Bu güzel günün Esnaflarımızın işlerine ve çalışmalarına bereket katsın” dedi.
Konuşmaların ardından ahilik haftası nedeniyle verilen yemeğe geçilerek, program son buldu.17.09.2019