Milletvekilimiz Rizgin BİRLİK ve Başkanımız Osman GELİŞ, Sağlık Bakan Yrd. Halil ELDEMİR'i ziyaret etti.

Şırnak Milletvekilimiz Rizgin Birlik, Başkanımız Osman GELİŞ ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcımız ‎Halil ELDEMİR’Î makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede; Irak'ta hastalığın tespit edilmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı'nca koranavirüsü ile ilgili önleyici tedbirler kapsamında Türkiye'den Irak'a açılan tek gümrük kapısı olan Habur Sınır Kapısının iki yönlü olarak geçişlere kapatılması neticesinde İhracatçı ve İş Camiasının mağduriyet yaşaması ile ilgili konular görüşüldü.

Mağduriyetlerin giderilmesi için Sağlık Bakanlığınca ticari faaliyetlerin kontrollü şekilde sağlanmasına yönelik gerekli tüm önlemlerin alınacağı ve en kısa sürede ticari faaliyetlerin tekrar devam edeceği bilgisi alındı.

Başkan Geliş; "İş camiamızın taahhütlerini yerine getirebilmesi ve aynı zamanda ihraç edilecek olan yaş sebze ve meyvenin bekleme süresinin uzaması halinde bozulacağından dolayı bu konuda çözüm imkanı sağladıkları için Sayın Bakanımıza ve değerli milletvekilimize ihracatçılarımız ve iş camiamız adına teşekkür ederiz."dedi