Antalya- Şırnak Sera Kardeşliği Toplantısı Odamız Öncülüğünde Düzenlendi

Şırnak - Antalya Sera Kardeşliği Toplantısı Odamız ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Antalya İl Tarım Müdürlüğü ve Şırnak il Tarım müdürlüğü himayelerinde düzenlendi.
Bölgemizde kurulması planlanan seralar hakkında Antalya’ dan gelen heyet tarafından bilgilendirme yapıldı.

...

Heyet İdil, Cizre, Silopi, Güçlükonak ilçelerimizi ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

Toplantıya Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Geliş, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, Antalya Korkuteli İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Hüseyin Çağlar Ok, Seratek A.Ş. Temsilcisi Edip Özen, Altıntar Tarım A.Ş. Temsilcisi Ziraat Mühendisi Hüseyin Gün İl Tarım Müdür Yrd. Hurşit Acar, İlçe Tarım Müdürleri yönetim ve Meclis üyelerimiz katıldı.

Başkan Geliş; Uzun yıllardan beri bölgemizde huzur ortamı olmadığından güneşimize, toprağımıza, suyumuza, bakıp zaman ayıramadık. Yüce rabbim ülkemizin her yerine ayrı bir güzellik vermiş ve her yörenin kendine göre güzelliği var, yöremiz çok şanslı biz hem ovayız hem de yaylayız, Beytüşşebap ve Uludere ilçemiz hayvancılığa müsait, İdil, Cizre, Güçlükonak ve Silopi ilçelerimiz Dicle nehrinin komşuları topraklarımız verimli ve güneşi bol bizlerde seracılık konusunda Antalya’daki arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak için Antalya TSO Başkanımız Davut Çetin İle yaptığımız ikili görüşmeler neticesinde bugün burda bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bölgemiz oldukça tarıma elverişli bir bölge ayrıca seracılık için de gerekli tüm şartlara sahip. Ülkemizde hiç şüphesiz seracılık denince ilk akla gelen ilimiz Antalya, bu nedenle biz de Antalya TSO Başkanımızla görüşerek seracılık konusunda işbirliği yapmak istedik. Sağ olsun teklifimizi geri çevirmediler. Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için Şırnak TSO olarak her türlü girişimde bulunmayı görev edindik. Seracılıkta bunlardan biri. Seracılığın gelişmesi ilimize, bölgemize ve ülkemize ekonomik katkı sağlayacak aynı zamanda gençlerimize, bölge halkımıza istihdam oluşturacak. Seracılığın önemine değinen Başkan Geliş, Seracılığın hayata geçmesi ile işsizliğe de ciddi katkı sağlamış olacak. İki ülkeye komşu olan ilimizde Pazar sorunu olmayacak, Irak ve diğer ülkelere de ihracatı olacağına değindi.

Başkan Geliş: Toplantıya katkı sağlayan Başta Valimiz, , Rektörümüz, İl Tarım Müdürlüğümüz ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Davut Çetin’e teşekkür etti.