Şırnak’ta
Şırnak’ta "uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu”
 ŞIRNAK - Şırnak’ta "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programı kapsamında 60 kişi eğitim almaya başladı.Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, DİKA Şırnak Temsilciliği ve KOSGEB’in organizasyonu ile verilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin kentte istihdamı arttırması bekleniyor. Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasıöncülüğünde başlayan eğitimi Ankara’dan gelen Eğitimci Pınar Köksal organize ediyor. Köksal, eğitime katılan girişimci adaylarının bu kurs sonrasında elde edecekleri sertifikalarla, devlet desteğini de arkalarına alarak başarılı işletmeler kurabileceğini ifade etti. Kursta iş planı yapmanın önemine değinen Köksal, girişimcilik ile ilgili konular hakkında kursiyerlere çeşitli bilgiler aktardı. Şırnak Ticaret ve Sanayi OdasıBaşkanı Osman Geliş ise gerçekleştirilen eğitim sonrasında ortaya çıkacak yeni girişimcilerin, Şırnak ekonomisine büyük katkı sağlayacağı umudunda olduğunu kaydetti. Geliş, “Girişimci aday sayısını arttırmayı planlıyoruz. Kursa katılım gösteren girişimci adaylarının tamamına başarılar diliyor, KOSGEB Bölge Müdürlüğü'ne de desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.