“AHİLİK HAFTASI” KUTLANDI.
 26. Ahilik Haftası Şırnak'ta bir dizi etkinlikle kutlandı. 26.  Ahilik Haftası kutlamaları Şırnak Valiliği Önündeki Atatürk Anıtı"na çelenk sunulması ile başladı.

Program Atatürk anıtına Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sıdık Basan, Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu ve Şırnak Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım’ın çelenkleri sunmaların ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okudu. Daha sonra program Şırnak Kültür Merkezinde devam etti.

Şırnak Kültür Müdürlüğünde devam eden programa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sıdık Basan, ŞESOB Başkanı Heşar Haşimoğlu, Şırnak Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr İbrahim Baz, ile Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan’ın yanı sıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Kurum Müdürleri katıldı.

Program kapsamında Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, yılın ahisi seçilen Salih Baran’a Ahi Kaftanını giydirip ödülünü verdi. Yılın en genç ahisi İbrahim Gülenç ve yılın kadın ahisi Dilek Kasırga’ya ödüllerini ise Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sıdık Basan ve ŞESOB Başkanı Heşar Haşimoğlu verdi.

Konuşmalardan sonra okullarda yapılan Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini ŞESOB Başkanı Heşar Haşimoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sıdık Basan ve Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan verdi.

Etkinliğin son bulmasından sonra programına katılanlara Ahilik pilavı, İçli Köfte ve tatlı ikram edildi.

Eylül ayının üçüncü haftası olarak belirlen Ahilik Haftası Şırnak’ta kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret İl Müdürlüğü ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gelen yöneticilerin oluşturduğu bir heyet Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret etti. Vali Hasan İpek ile bir süre görüşen heyet üyeleri Ahilik Haftası anısına Vali İpek'e kristal plaket ve çiçek sundular.