ULUSLAR ARASI HZ. NUH VE CUDİ DAĞI SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ.
 Şırnak Üniversitesi, Şırnak Valiliği, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Dicle Kalkınma Ajansı tarafından bu sene düzenlenen 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu' Şırnak Şehr-i Nuh Oteli'nde başladı. 15 üniversitenin katıldığı sempozyuma yurt dışından bilim adamları da katıldı.

Şırnak Üniversitesi öncülüğünde, Şırnak Şehr-i Nuh Oteli'nde düzenlenen 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu'na 15 üniversite katıldı. Sempozyuma Amerika, PolonyaAlmanyaİsrailPakistan, Kuzey Irak ve Azerbaycan'dan Hz. Nuh Tufanı ile ilgili araştırma yapan bilim adamları da katıldı. Cuma günü başlayan sempozyumun pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi. Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu'na yurt içinden 50, yurt dışından da 20 bilim adamı olmak üzere toplam 70 bilim insanı iştirak ediyor.

Şırnak’ta üç gün sürecek olan Uluslararası Hz Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu 4 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngizce )yapılan selamlama ile başladı. Şırnak Şehr-i Nuh Otel’de yapılan sempozyuma Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak Üniversitesi Rekötür Ali Akmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, yurt dışndan ve yurt içinden gelen bilimadamları, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ile çok sayıda konuk katıldı.

Konukları Kürtçe selamlayan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ; “ Sizleri Nuh A.S’ın diyarında, mübarek Cudi dağının eteklerinde; Sevgiye, şefkate, huzura, gönül birlikteliğine susamış Şehr-i Nuh ilimiz de ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek,Rabbim en kısa zamanda komşu ülkelerimizden kan ve göz yaşını, ülkemizden ve bölgemizden bir an önce barut ve gaz kokusunu def edip,  yerine mübarek Cudi dağımızın hatırına Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diler, Engin dağlarımıza da gül ve nergis kokularının gelmesini diliyorum.Bu anlamlı sempozyumun Mübarek Cudi dağımızın İnanç ve Kültür Turizmine açılmasına vesile olması temenni ederim” dedi.