ANADOLUJET ŞIRNAK-ANKARA SEFERLERİ BAŞLADI

Anadolujet’in Şırnak Ankara seferleri dün yapılan törenle başladı. Tören Vali Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, THY Ticari Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Akif Konar, Anadolujet İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğar, TSO Başkanı Osman Geliş, kurum müdürleri STK’lar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolujet’in Şırnak Ankara seferleri dün yapılan törenle başladı. Tören çekilen halaylar ile kesilen pasta ile kutlandı. Şırnak-Ankara seferleri karşılıklı olarak haftanın üç günü Salı-Perşembe ve Pazar günleri yapılacak.

Törende konuşan Vali Hasan İpek, Şırnak il merkezide tüm STK’lar bir birliktelik yapıyorlar ve ciddi bir çalışma yapıyorlar. Şırnak merkezdeki insanlar biraz daha rahat. Ama Cizre’deki insanlarımız bu mutluluğu yaşayamıyorlar. Mutluluk isteyen insanların çok olduğunu burada görebiliyorum. İnşallah Şırnaklının Cizre’linin Silopilini mutluluğunu engellemeye çalışanların engellemelere rağmen bu tür güzel şeylerin Şırnak’ta görmeye çalışıyoruz” dedi.

Vali İpek isyan ediyorum Türkiye’ni her yerinde insanlar mutlu ve mesut  yaşarken Şırnak’ın bu güzel insanları bunu  neden hak etmiyor. Madem diyoruz ki  çözüm sürecimiz var maden diyoruz ki demokratikleşme paketlerini istiyoruz, bu insanların demokratik değil sadece insanca yaşama ve sokağa çıkma hakkını bile elde alanlara bir tepki göstermemiz gerekiyor.Şırnaklıların tümü 7’den 70’e kadar olan tüm Şırnaklıların huzur içinde yaşamasını istiyorum.bunun için Şırnak valisi olarak hükümet olarak her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bildiriyorum” dedi.

Vali İpek, ben Şırnaklımın üzerinde gaz ve su atmayacam demokratik hakkını kullanacak ama başkaları da gelip Molotof taş atmayacak. Diyerek bu havalimanımızın tüm Şırnaklıya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TSO Başkanı Osman Geliş, Sizleri Nuh A.S’ ın diyarında, mübarek Cudi dağının eteklerinde; Sevgiye, şefkate, huzura, gönül birlikteliğine susamış Şehr-i Nuh ilimiz de, Şırnak Şerafettin ELÇİ Havalimanımız da   ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Değerli  Misafirler hepiniz hoş geldiniz.” dedi

Geliş, “İlimizin gelişmesine katkı sunacak bu mega projeyle gönülleri birleştiren, insanları yakınlaştıran, ticaretimizin ve ekonomimizin gelişmesine katkı sunacak, bu havalimanı inşaatının yapımından bugüne kadar, faaliyete geçmesinde  üstün çaba gösteren ve talimatları veren;

Başta sayın Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, yüklenici firmaya ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.  Bu güzel Tesis Şırnak  için hayaldi,  ama Gerçek oldu. Sayın Başbakanımıza bir teşekkürü daha borç biliyorum. Eski Devlet Bakanımız  ve bölgemizin değerli Kanaat önderlerinden Sayın Şerafettin ELÇİ’ nin ismini alana verilmesi bölge halkında memnuniyet yaratmıştır. Bunun için ayrıca teşekkür ederim.Değerli THY ve Anadolu Jetin değerli temsilcileri de hali hazırda burada aramızdayken ; Billboardlarda, reklamlarda uçmayan kalmasın diyorsunuz, ama doluluk oranına bakarsanız sefer sayısı eksikliğinden maalesef uçmayan kalıyor. En kısa zamanda İstanbul – Ankara seferlerimizin günlük olmasını bütün yetkililerden rica ediyoruz.Ayrıca Şırnak – Ankara seferlerinin günlük olarak yapılmasını bekleriz” dedi

Geliş, “Bu hizmetin gönül birlikteliğine, kardeşliğe, barışa, bu güzel coğrafyada birlik ve beraberlimizin güçlenmesine vesile olmasını dileğiyle; Yüce rabbim den tek dileğimiz en kısa zamanda komşu ülkelerden. ülkemiz ve bölgemizden barut ve gaz kokusunu def edip, yerine güzel gül kokularının gelmesini temenni ederim.Bu tesisin ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.