VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ.
 Her yıl geleneksel olarak, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla, Şırnak'ta gelir ve kurumlar vergisinde dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Şırnak Defterdarlığı tarafından Şehri Nuh Otel'de düzenlenen ödül törenine, Vali Hasan Ipek, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, Vali Yardımcılarımız Deniz Zeyrek ve Mustafa Akgül, Il Emniyet Müdürü Isa Aydoğdu, Defterdar Ibrahim Kuloğlu, TSO Başkanı Osman Geliş, kurum ve kuruluş müdürleri ile iş adamları ve Defterdarlık çalışanları katıldı.

Ödül töreninde konuşan Başkan GELİŞ;
Bugün burada ilimiz ve ilçelerinde zor koşullar altında çalışan, üreten, istihdam yaratan ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan vefakâr, cefakâr işadamlarımıza, tüccar ve esnaflarımıza vergilendirdikleri helal kazançları için teşekkür etmek için toplanmış bulunuyoruz.

Son yıllarda yasalaşan yapısal reformlar, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Mali af için huzurlarınızda Sayın Başbakanımıza ve Hükümetimize teşekkür ediyorum.dedi.

İki ülkeye sınır olan bu bereketli ilimiz, ihracat  rekortmeni gümrük kapısına sahip olmasına rağmen, Habur Sınır Kapımızdan yapılan ihracat rakamlarının çok az bir kısmının ilimizden yapılmasına, Allah’ın bizlere verdiği toprak, su, güneş’e rağmen üretici olamamamız imkanların kısıtlı olmasından dolayı üzüntü vericidir. dedi.

Günümüzde de her anlamda başarılı olmak için özellikle geleceğimiz olan gençlerimizi üst düzeyde sosyal ve ekonomik alanda beceriye sahip kılmak için çoklu kültürlerle iç içe sorunsuz yaşayabilmeleri, özgür düşünebilmeleri, önyargısız davranabilmeleri, farklılıklardan çatışmalar değil kendileri ve tüm insanlık için değer yaratabilen birey olarak yetişebilmeleri için ortam yaratmalıyız.

Çünkü ekonomisi güçlü olamayan toplumlarda insanlar çok çalışmak yerine çok dedikodu ve fesat işlerle uğraşırlar, çok üretmek yerine çok tüketirler. Hukuku değil kuralsızlığı tasvip ederler. Ahlaklı olmayı değil, benciliği egemen kılmak isterler. Kendilerini kendileri olarak değil, dedeleri ve aşiretleri olarak anarlar.

Artık ilimizin ekonomik sosyal kültürel alanda gelişmesi için Üniversite, DİKA, KOSGEB, Sivil Toplum Örgütleri, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları elbirliği, işbirliği, güç birliği içinde kuvvetlerimizi birleştirip ortak gayeler ve başarılar için yılmadan çalışmalıyız.

Bizler ilimizde barış huzur, istikrar ve refah üreten bir kurum olarak deneyimlerimizi tüm hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Odamız bünyesinde kurulan, Genç Girişimciler, Kadın Girişimciler bölümü, ilimizde kurulu DİKA ve KOSGEB temsilcilikleri, yatırım yapmak isteyen üyelerimize danışmanlık ve mali kaynak aktarmak için beklemektedir.

Başkan GELİŞ;

Vergi haftası etkinlikleri münasebetiyle, Son yıllarda Defterdarlığımız ve Vergi dairemizin İş  camiamıza güzel yaklaşımları, güzel hizmetleri ve yakın ilgilerinden dolayı başta sayın Valimize, sayın Defterdarımıza, sayın Vergi dairesi müdürümüz olmak üzere tüm çalışan arkadaşlara Kurumum ve iş camiası adına teşekkür ediyorum.

Bu noktada; Benim bu kurumdaki arkadaşlardan bir ricam var, Esnaf ve Sanayicimizden, vergi dairemizin mükelleften koparabildiği kadar değil, ödeyebileceği koşulları yaratması lazım, gerek iş camiamıza gerekse ülke ekonomisine daha yararlı olacağına inanıyorum. Bir iş yerinin kapanması, iş yeri sahibi ve çalışanlarının sosyal katkılara muhtaç olup, daha büyük sorun ve maliyetler çıkaracağı aşikardır.

Bu vesile ile Vergi Haftasının ülkemize ve ilimize  hayırlı olmasını temenni eder, Esnaf, Tüccar ve İş adamları arkadaşlarıma hayırlı bol kazançlar dilerim.

Değerli arkadaşlar; Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.dedi.